Haal het boek in huis

Het nu al spraakmakende boek Ik krijg altijd gelijk is verkrijgbaar bij alle betere boekhandels in Nederland. U kunt het natuurlijk ook online bestellen bij Managementboek.nl of BOL.com. De prijs: €18,95. Het perfecte cadeau?

Bestel het boek direct! »

Waarom anderen ‘Ik krijg altijd gelijk’ kochten

“Nee heb je, gelijk kun je krijgen!”
Maarten Santman, advocaat

“Iets krijgen is altijd veel bevredigender dan iets al hebben. Ik krijg dus liever gelijk dan dat ik gelijk heb.”
T. de Blok, docent

“Als ik het boek niet lees, zullen veel mensen in mijn omgeving een verkeerde keuze maken, omdat ik ze niet op de juiste manier heb kunnen overtuigen van de juiste keuze, waardoor nog meer mensen later met wroeging zullen rondlopen. Door het boek te lezen kan ik dus een grootschalige ramp in mijn omgeving voorkomen.”
Jaap Heimans, adviseur

“Omdat het argument ‘wie niet horen wil, moet maar voelen’ weinig overtuigend is als je beide zoons (8 en 10 jaar) de blauwe band karate hebben.”
Henk Fransen, muziekleraar

“Omdat het gelijk krijgen een fantastische kick geeft, waar je nooit genoeg van kan krijgen.”
Carien van Horne, projectleider HBO-onderwijs

“Ik heb altijd gelijk, maar krijg het pas later. En zodoende eet je brood zonder kaas.”
Hendrik van den Nieuwenhof

“Omdat ik genoot van de gedegen en praktische artikelen in nrc.next over alledaagse communicatie. Bovendien stimuleert het me om bewuster en scherper de communicatie tussen mensen waar te nemen die willen overtuigen, bijvoorbeeld op televisie, maar ook in allerhande uitingen zoals reclame. En ten slotte doe ik er mijn voordeel mee in mijn wijze van communiceren met anderen.”
Klaas Yntema, personal coach en predikant

“Op de afdeling Bijzondere Incasso is het overtuigen van de schuldenaren om tot betaling over te gaan een must. Schuldenaren kunnen vaak een ‘loopje’ met je nemen en derhalve moet je stevig in je schoenen staan.”
Martin Koekkoek, credit risk manager

“Om mijn betweterigheid tot een geprezen deugd te maken!”
Renee Petiet, docent

“Graag draai ik mijn tegenstanders een rad voor ogen. Dus hoe geef ik mijn tegenstander het gevoel dat hij/zij gelijk heeft, en krijg ik het uiteindelijk? Daarvoor moet ik het hele scala aan trucs beheersen.”
Petra van der Veen, consultant

“Ik wil strafrechtadvocaat worden en het is in het belang van mijn toekomstige cliënten dat ik altijd gelijk krijg.”
Yoram Pieters, rechtenstudent

“Omdat ik altijd gelijk kreeg, totdat een of andere krant een of andere column begon…”
Frans S. Jansen, rechtenstudent

“Mijn reden om het boek te lezen is dat ik dolgraag in een bad met lavendelbadschuim lees hoe ik altijd gelijk kan krijgen!”
Ellen Gerretsen, rechtenstudent

“Jullie hebben nu 24 keer gelijk gehad, het wordt tijd dat ik nu eens een keer gelijk krijg. Dat is niet alleen in mijn belang, het is ook een zaak van algemeen belang.”
John van Dijk, rijksambtenaar

“In het middelbaar onderwijs is het soms nog een hele opgave om je gelijk te halen. Pubers hebben namelijk altijd gelijk! Graag speel ik daar op in met tips en wijsheden uit nrc.next. Maandagochtend is ik krijg altijd gelijk dan ook een vast onderdeel geworden van de les. Maar hoe moet dat nu? Een lastige vraag, met een eenduidig antwoord: aanschaffen dat boek. En ongetwijfeld zal het in de klas verschijnen. Leerlingen zijn er nu eenmaal op gebrand om hun gelijk te halen.”
Angus Hoefs, docent natuurkunde

“Ik heb een man en 7 kinderen in de leeftijd van 25 tot 10 jaar…”
Gerda Voskamp, moeder

“Omdat ik dan eindelijk mijn verloofde eens kan overtuigen dat ik een keer gelijk heb, en dat wordt een harde dobber omdat hij met zijn reactie in nrc. next heeft gestaan.”
Femke Sletering, consultant

“Ik ben werkzaam aan de lerarenopleiding en bereid studenten onder andere voor op het omgaan en communiceren met ouders. Sommige ouders kunnen ontzettend begripvol, meegaand en meedenkend zijn totdat het welzijn van hun eigen kind in het geding komt. Op zo’n moment is het handig om jullie boek gelezen te hebben.”
Esther van Rijn Handels, docent Hogeschool

“Ik heb de serie met aandacht gevolgd en er heel veel in herkend en — helaas — bepaalde dingen nooit toegepast. Ik wil het boek cadeau doen aan mijn kinderen.”
N. Scholtens, gepensioneerd A&O-psycholoog

“Ene André Birabeau schreef: ‘Als iedereen je gelijk geeft is dat ofwel, omdat je heel slim bent. Ofwel, omdat je de baas bent.’ En daarom ga ik dit boek cadeau geven aan de man die van mij en 135 collega’s de baas is!”
Sandra de Gier, Manager General Affairs Commercial

“Om eindelijk dat schorriemorrie dat na mij geboren is af te kunnen troeven.”
Hella Baan, student

“Zodat ik eindelijk eens begrijp waarom ik altijd ongelijk krijg.”
Alex Rijk, functioneel beheerder

“Altijd gelijk krijgen is natuurlijk dodelijk saai, maar het is de weg er naartoe!”
Annelies van Boxtel, museummedewerker

“Mijn vader is binnenkort jarig. Wellicht dat dit boek hem kan helpen om ‘ns een discussie van mij en m’n zus te winnen.”
Iris Holthuizen, contentmanager

“Dagelijks ga ik om met ontwerpers, die ook zeer creatief zijn in de verdediging van hun vernieuwende visies. Jullie boek lijkt me een heerlijke bron om mezelf aan te scherpen in de argumentatie. Immers, een stevige discussie versterkt en stimuleert innovatieve ontwikkelingen.”
Mariska van der Burgt, creatief producent

“Iedereen is gelijk, maar sommigen krijgen meer gelijk dan anderen.”
Alexander Bouman, kwaliteitsingenieur

“Mijn broer wint altijd discussies, dat ben ik nu beu. Vooral omdat ik een uur later pas precies zijn trucjes en drogredenen doorzie. Ik wil dat hij me bij de volgende discussie gelijk moet geven, maar daar heb ik wel hulp voor nodig.”
Dorien Kiers, student

“Een praktische aanvulling op het argumentatieonderwijs in de bovenbouw. Onmisbaar bij het voeren van een debat in de klas!”
drs. Y.C. Posthuma, docent Nederlands

“Ik kreeg altijd gelijk. Ik heb nooit geweten hoe dat zat. Dankzij jullie, begrijp ik dat.”
Hans van Belleghem, senior beleidsmedewerker